LEES HIER ALLES OVER HET
VERZORGEN VAN JE TATTOO

WAAROM IS DE VERZORGING ZO BELANGRIJK?

Het verzorgen van je tattoo is erg belangrijk. Een pas gezette tattoo is net als een open wond, het is belangrijk voor je gezondheid dat de nazorg goed gebeurd. Daarnaast is de nazorg belangrijk om het ontwerp strak uit de verf te laten komen nadat de wond is genezen.

HOELANG DUURT HET GENEES PROCESS?

De huid heeft ongeveer vier tot zes weken nodig om te herstellen nadat het getatoeëerd is. In deze periode is het van belang dat je goed omgaat met de verzorging van je tatoeage. Dit heeft immers effect op het eindresultaat.

WASSEN EN REINIGEN

Na het tatoeëren gebruik ik folie om de tattoo af te dekken. Dit mag je na twee à drie uur verwijderen. Zorg ervoor dat je de tattoo de eerste vier tot zes weken twee keer per dag wast met antibacteriële en alcoholvrije zeep. Droog de tattoo door het droog te deppen met schoon keukenpapier.

GEBRUIK ZALF OF TATTOO CRÈME

Je tattoo insmeren is belangrijk! Doe dit minstens drie tot vier weken. Door te smeren voorkom je korsten en jeuk. Smeer altijd een dun laagje zodat de huid nog kan ademen. Het smeren doe je altijd met een speciale aftercarezalf voor tattoo’s of met Bepanthen.