Hoe bereid je je voor op tattoo afspraak?

Iedereen is opgewonden de avond voor hun tattoo sessie. Het kan je honderdste tattoo zijn of de allereerste keer dat je een tattooshop binnenstapt voor een echte sessie. Hoe dan ook, er zijn een aantal tips die je moet weten voordat je sessie begint. Om het proces voor jou gemakkelijker te maken, hebben we een complete gids samengesteld over hoe je voor te bereiden op een tattoo afspraak zodat je precies weet wat je moet doen.

1. zorg voor een goede nachtrust

Als je een tatoeage afspraak hebt gepland, ga dan niet de nacht ervoor feesten en opblijven tot het ochtendgloren. Een goede nachtrust bereidt je lichaam (en je geest) voor op wat je te wachten staat. Wij denken dat een goede nachtrust het allerbelangrijkste is.

2. BLIJF GEHYDRATEERD

In de aanloop van de tatoeage afspraak is het verstandig om veel water te drinken. Wij adviseren je tenminste een week voor je afspraak 2 liter water te gaan drinken per dag. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar het zal er ook voor zorgen dat je huid gehydrateerd is en goed voorbereid is voor je tattoo sessie.
Een gehydrateerde huid verdraagt inkt veel beter dan een uitgedroogde huid, waardoor het hele proces voor je artiest een stuk soepeler zal verlopen.

3. neem een douche

Dit is misschien voor de hand liggend, maar we wilden het toch vermelden voor het geval dat! Je zou elke dag moeten douchen (hopelijk), maar vergeet niet om dat voor je afspraak te doen. Je wilt je huid zo schoon mogelijk houden, omdat het tatoeëren toch een soort schaafwond maakt. Kom niet opdagen na een zware sportschool-sessie of na een ronde joggen. Niet alleen zal je huid niet schoon zijn, maar je arme artiest zal ook de geur van zweet en vuil moeten aanvoelen en ruiken.

4. Kom niet onder invloed van...

Het is normaal dat je bang bent voor je sessie, vooral als het je eerste tattoo is. Je zult echter geweigerd worden als je onder invloed van alcohol of drugs komt opdagen. Bovendien is het uiterst gevaarlijk om alcohol te drinken voor je afspraak, omdat het je bloed verdunt en je in gevaar brengt voor verschillende complicaties.

Tenslotte moet je ook aspirine en andere bloedverdunnende medicijnen vermijden. Als je voorgeschreven medicijnen gebruikt, vraag dan aan de arts of je een tatoeage mag laten zetten.

5. Eet een maaltijd voor je tatoeage afspraak

Neem een stevig ontbijt of lunch op de dag van je tattoo afspraak.
Een tattoo laten zetten kost energie! Je lichaam moet in staat zijn om zichzelf goed te kunnen genezen.

Ook al ben je nerveus of heb je geen honger, probeer toch wat eten in je lichaam te krijgen. Dit houdt uw bloedsuiker op peil en helpt te voorkomen dat je je duizelig voelt of flauwvalt tijdens je afspraak.

6. Draag de juiste kleding

Je wilt je zo comfortabel mogelijk voelen tijdens je tatoeage en dat betekent dat je een comfortabele outfit moet dragen. Je wilt geen beperkende jeans of een overhemd dragen terwijl je getatoeëerd wordt. Het wordt voor ons een uitdaging om je onderbeen te tatoeëren als je een strakke spijkerboer aan hebt.

7. maak er een mooie ervaring van

Bij tattoo studio Bruut in Boskoop staan we voor persoonlijke aandacht en kwaliteit! We hebben ervoor gekozen om geen standaard tattoo shop te zijn, maar één waarbij we werken op afspraak. Op deze manier heeft de artiest alle tijd voor jou en de tatoeage.