Welke tattoo stijlen zijn er en welke vinden wij leuk om te doen?

Bij tattoo studio Bruut in Boskoop staan onze artiesten natuurlijk altijd voor jou klaar om je te helpen met al je tattoo wensen. Of het nou Fine-line tatoeages zijn of kleine script tatoeages, onze artiesten zetten alle wensen om in mooie unieke ontwerpen.

Maar welke stijlen zijn er eigenlijk? En welke stijlen zetten onze artiesten het liefst?

American traditional

Dit is misschien het eerste soort tatoeage waar je aan denkt, een ouderwetse stijl die gekenmerkt wordt door gedurfde contouren en het gebruik van gelijksoortige kleuren en afbeeldingen. Pin-up vrouwelijke figuren, felle roofdieren, of combinaties van harten, rozen, en dolken. De tatoeage stijl werd populair gemaakt door Norman "Sailor Jerry" Collins in de jaren 1930, maar is een consistente keuze vandaag de dag.

Deze stijl van tatoeëren behoord ook zeker tot één van de favorieten bij onze artiesten. Ben je opzoek naar een old school tatoeërder? Maak dan een afspraak!

American traditional tattoos
Japanse tattoos

Japans

De tatoeëerkunst kent over de hele wereld een eeuwenlange geschiedenis. Een die zijn populariteit heeft behouden is de Japanse stijl Irezumi. Tatoeëerders creëren nog steeds zowel traditionele als nieuwe versies van deze klassieke meesterwerken. En het is een genre dat vooral bekend staat om grote afbeeldingen die de rug, armen en benen bedekken.

Neo traditional

Deze stijl is ontstaan vanuit American traditional, maar volgt niet dezelfde tattoo principes. De techniek word vaak gekarakteriseerd door veel kleurgebruik, dikke buitenlijnen en de overdreven ontwerpen. De kleuren die hierbij gebruikt worden zijn vaak heel vel waardoor de tattoos er meer uitspringen. Deze stijl zie je ook wel eens in het black & grey.

Isnard barbosa tattoo - Bruut
fineline butterfly tats by randy

Fine line

Fine line tattoos zijn vaak gezet met één van de dunste naalden die er bestaan. Vaak worden er ontwerpen gecombineerd met grafisch en dunne elementen. Het ontwerp zelf word ook vak wat lichter gezet waardoor de tattoo onwijs fijn op de huid staat.

Fine line tattoos is iets wat Randy graag doet en dan het liefst met een ontwerp die hij zelf gemaakt heeft. Ben je op zoek naar een fine line tatoeërder? Neem dan contact met ons op.

Realism

Realistische tatoeages kunnen van alles uitbeelden, van landschappen of objecten tot dieren en mensen. Realistische tatoeages zijn moeilijk perfect te krijgen en het vergt een ervaren tattoo artiest of tattoo ontwerper om een realistisch ogend kunstwerk te creëren met een verbazingwekkende visuele impact.

realism tattoo
Polynesian Maori tattoo Shop

Polynesian - Maori

Deze tattoo stijl is één van de oudste die al bestaat, zelfs het word tattoo stamt van het word Tattau wat streep, vlek of markering betekend. Deze stijl verteld een verhaal van de persoon die de tattoo draagt. Ontwerpen hiervoor worden op maat gemaakt tijdens een intake gesrpek.

Interesse in een polynesian - maori sleeve? Neem contact op met ons.